Ajuns la cea de-a XXVIII-a ediție, Festivalul-Concurs Internațional de Folclor „Peștișorul de Aur” va începe luni, 8 august, de la ora 18:00, cu Parada portului și dansului popular iar la ora 18:30 este programată Deschiderea Festivalului Internațional de Folclor „Peștișorul de Aur” 2022, pe scena din Piața Civică.

Pentru desfășurarea Paradei portului și dansului popular, în intervalul 18:00 -18:30, circulația va fi închisă, pornind de la Biblioteca Județeană „Panait Cerna”, pe traseul : str. Isaccei – str.Unirii – str.Babadag – str.Dobrogeanu Gherea – str.Păcii – Piața Civică.

Pe lângă spectacolele-concurs și festivitatea de premiere ce vor avea loc în Piața Civică, în a 2-a zi de festival, marți, 9 august, sunt programate și spectacole folclorice în 2 cartiere din oraș și anume la Patinoar, în Cartier Vest și la Terenul de spor din Cartier E3.

Festivalul-Concurs Internațional de Folclor „Peștișorul de Aur” , ajuns în timp o tradiție și un standard de calitate al folclorului național și internațional, este organizat de Primăria Municipiului Tulcea, Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei”, Ministerul Educației, Inspectoratul Școlar Județean Tulcea și Palatul Copiilor Tulcea.

/radiodelta.ro/

Lasă un răspuns