Faleza din Tulcea, una dintre cele mai frumoase faleze din România

0
161

Vineri, 28 iulie 2023, județul Tulcea a marcat un moment important din istoria sa recentă, inaugurarea falezei „Ivan Patzaichin”, unul dintre cele mai mari și mai ambițioase proiecte, prin care li se oferă tulcenilor o infrastructură portuară nouă,cu o suprafață de peste 36.000 mp, și o zonă de promenadă modernă.

„Astăzi considerăm încheiate lucrările proiectului Modernizare Port Tulcea, o dorință majoră în rândul tulcenilor și nu numai. Spun în rândul tulcenilor pentru că ei erau cei care, în plimbările lor, vedeau starea deteriorată a principalei zone de promenadă a orașului. Nu a fost ușor, dar această investiție a putut fi finalizată datorită unor demersuri începute în 2014 pentru preluarea acestui obiectiv de la Ministerul Transporturilor.

Am reușit atragerea de fonduri europene, o investiție de peste 40 de milioane de euro, care a însemnat infrastructură portuară, pentru că nu discutăm doar de faleză și de granit, și de mână curentă, și de fântână arteziană. Este vorba de această infrastructură a portului cu cei peste 2000 de piloți forați, cu grinzi armate, cu platformă armată, cu multe lucrări hidrotehnice de o complexitate extraordinară. Vreau să spun că am beneficiat de prezența la licitație a unei firme de calibru, pentru că în trei ani să faci această investiție, cu toată complexitatea ei, este un lucru lăudabil, motiv pentru care felicit Max Bögl România asociat cu Complex Delta, care au lucrat exemplar.

Investiția va fi completată cu un nou proiect, după perioada de postimplementare, pentru ridicarea standardului de frumusețe și de atracție. Am curajul să spun foarte clar că, plimbându-ne de-a lungul Dunării, de la Sulina până la Turnu Severin, putem aprecia că avem una dintre cele mai frumoase faleze dar și una dintre cele mai utile pentru tot ce înseamnă navigabilitate și posibilitate de acostare în mod civilizat, mobilitate în Delta Dunării, transport de persoane din Tulcea către deltă și invers.

Este o satisfacție și pentru mine pentru că s-a încheiat un drum greu de 8 ani, la finalul căruia vedem acest lucru săvârșit și pe care merită să-l sărbătorim și prin acest eveniment, Delta Waves Fest, pe măsura așteptărilor tulcenilor. Aș fi fost bucuros dacă prietenul meu Ivan Patzaichin ar fi fost alături de noi astăzi, aici, să vadă ce-am reușit să facem“, a declarat președintele Horia Teodorescu.

mai mult la :

Faleza din Tulcea, una dintre cele mai frumoase faleze din România

Lasă un răspuns