La Liman : Concert Soul Serenade cu participarea speciala a saxofonistului Paolo Profeti.

0
29

La Liman

Soul Serenade este compusă din doi muzicieni care îmbină stiluri şi estetici din istoria muzicală a Statelor Unite, într-un format pur acustic, fiind influenţaţi în mod deosebit de blues, jazz & swing, specific anilor’30 şi ’40. Adelina Chivu cultivănd o intensă activitate concertistică și academică, Adelina Chivu și-a definit o identitate muzicală extrem de personală. Cu vaste influențe variind de la Billie Holiday, la Sarah Vaughan până la Bessie Smith, focusul artistei a fost mereu pe expresivitatea venită prin timbralitate și dinamică.

Andrei Rotariu un muzician cu o nesfârșită curiozitate pentru muzică și sunet. O clară caracteristică a artistului este de a (re)introduce chitara jazz acustică, într-un ansamblu, cu un rol extrem de versatil.

PAOLO PROFETI Saxofonist, flautist, compozitor și profesor. Paolo Profeti a început să cânte la saxofon la vârsta de 13 ani, după ce a rămas impresionat ascultându-l pe John Coltrane pe albumul „Interstellar Space” în duo cu toboşarul Rashed Ali. La 15 ani, după un concert live al lui Oliver Lake, şi-a întărit decizia de a urma calea jazz-ului.

A absolvit Conservatorul Giuseppe Verdi cu nota maximă şi Accademia Internazionale della Musica din Milano şi a participat la un masterclass al CMDL (Centre des Musiques Didier Lockwood) din Dammarie-Lès-Lys (Paris, France). A studiat saxofonul cu maeştri precum Jesse Davis, Rosario Giuliani, Billy Harper, Mauro Negri, Gaetano Partipilo, Jean Charles Richard… Împreună cu cvintetul To Book A Rest al Camillei Battaglia, a ajuns în finala Barga Jazz Competition 2012.

A compus muzica filmului Primary Needs al regizorului argentinian Gabriel Pujia. A fost prim alto al Artchipel Orchestra, câştigătoare a premiului “Best Italian band of the year” în “TOP JAZZ 2012” ţinut de revista italiană Music Jazz. Împreună cu Artchipel Orchestra a înregistrat două albume, ”Never Odd Or Even” (2012) şi “Artchipel Plays Soft Machine” (2014). Paolo Profeti în România Paolo s-a mutat în România din anul 2013, colaborând de la început cu muzicieni de marcă precum Sorin Romanescu, Nicolas Simion, Mircea Tiberian pentru a numi doar câţiva.

Este membru al Bucharest Jazz Orchestra (“BJO”), condusă de trompetistul Sebastian Burneci. Propria sa trupă, Paolo Profeti European Collective, are la activ 2 albume: „Waiting for Bucharest” (Fiver House Records, 2015), „Glide” (UR Records, 2019) și urmează sa fie lansat al treilea, „Peer Out”. Alături de al său European Collective, Paolo a participat la festivaluri de marcă precum: Jazz Cave (2021), Jazz Bastion (2021), Green Hours Jazz Festival (2020), Sibiu Jazz Festival (2020), TM Jazz Festival 2017 (main stage), TIFF Festival 2017, Transilvania Jazz Festival 2016, preview Green Hours Jazz Festival 2017 & Green Hours Jazz Festival 2015, Arcub – Artist in Residence 2016 și a realizat turnee în Germania, Norvegia, Finlanda, Italia și Turcia (prestigiosul Nardis Jazz Club din Istanbul). Actualmente este profesor asociat de saxofon şi improvizaţie jazz la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti şi lead alto șef de partidă saxofoane al Big Band Radio România.

 

Eveniment găzduit de La Liman şi Soul Serenade

Lasă un răspuns